torstai 27. helmikuuta 2014

Paperiaskartelua Minihalilta

Tampereen markkinoilla oli naapuripöydässä myyjänä Minihali. Olin aiemmin vain ihaillut näitä, mutta tällä kertaa ostin muutaman arkin.


Aloitin käyntikortista, josta syntyi kaunis rasia.


Valkoiset keittiönpurkit näyttävät todella aidoilta ja peltisiltä. Kannet ovat tietysti aukeavat. Purkit ovat keskeneräisen Valkoisen talon keittiönkaapissa.





Romanttinen lyhty pääsi kampauspöydän juurelle. Pitäsikö tänne laittaa kynttilä vai viherkasvi...



torstai 20. helmikuuta 2014

Pienen paperimassapäisen nuken tarvikepaketti ja teko-ohje

Sain messuille valmiiksi ohjeet ja tarvikepaketteja pienen paperimassapäisen nukkekotinuken valmistukseen. Paketteja jäi vain yksi, mutta teen toivottavasti uusia paketteja seuraavia markkinoita varten!





maanantai 17. helmikuuta 2014

Gepetton kukkateline ja viherkasveja

Ostin Tampereen messuilta Gepetton kukkatelineen. En ollut ennen näitä kasannut, joten odotin innolla miten se tapahtuu. Osat ovat kiinni vanerissa pienellä "sillalla" ja ne napsautetaan varovasti irti. Hioin pienet kohoumat pois ja liimasin telineen kasaan noin kymmenessä minuuutissa. Erittäin helppoahan se oli :) Valitsin mittakaavaksi 1:18, vaikkakin taloni ovat 1:12 kokoisia. Tämä vaikutti sopivammalta ikkunan eteen laitettavaksi.



Tein omasta viherkasvistani innostuneena messuille myytäväksi muutaman palmun ja yhden peikonlehden.




torstai 13. helmikuuta 2014

Nukkekotinuken tarvikepaketti ja teko-ohjeet etenevät

Innostuin tekemään ohjetta ja tarvikepakettia paperimassapäisen nukkekotinuken valmistuksesta.



Muotoilin käsiä ja jalkoja paketteja varten. Takana pönöttävät myös tytären lumiukot. Toisessa kuvassa on sivutuotteena syntynyt nukkekotinuken nuken aihio. Päätä on helppo käännellä ruokailuveitsen päässä.



tiistai 11. helmikuuta 2014

Pellavaisia hatturasioita

Minulla oli aloitettuna muutama pellavakankaalla päällystetty hatturasia ja tein ne nyt valmiiksi Tampereen markkinoita varten. Sisällä on pehmikkeenä kukallista silkkipaperia.




maanantai 10. helmikuuta 2014

Sinisen talon etupiha

Sininen talo oli kärsinyt paikasta toiseen liikuttelusta ja kuisti pylväineen oli irronnut. Pyysin miestäni tekemään vanerista viistoreunaisen pohjalaatan. Taloon muodostui pieni etupiha, johon ajattelin laittaa penkin ja kukkaruukun ja hieman sammalmaista väriä sokkelin juureen. Kun otin siveltimen käteeni, maalausprojekti laajeni kuitenkin laatoitukseksi.




Innostuin myös viherkasvien teosta. Ikkunan alle tulee kukkalaatikko, jossa kasvaa murattia ja valkoista helmililjaa. Seinän viereen kasvatin köynnöksen. Maalaan runkoa vielä hieman rusehtavammaksi ja päätän minkä lajin edustaja se on, kenties ruusu tai kärhö. Viiniköynnöskin tämä voisi olla. Villiviinin olisi pitänyt haarautua jo alempaa. Maalauksen jälkeen alan liimailemaan lehtiä :)




Seinä on tehty vanerin päälle liimatuista ohuista laudanreunarimoista. Ovi on niin ikään vaneria, jonka peilit on tehty viilusta.  Saranoina toimivat karmien läpi naulatut pienet naulat. Ovenkahva on vanha korvakoru. Pylväät on lyhennetty kynttilänjaloista ja maalattu valkoisiksi. Ruukuissa olevat puksipuut ovat ostotavaraa ja ovikranssin tein paperinarusta ja valkoisesta satiininauhasta.

Kasvihuumassa tein myös palmun eteiseen. Tähän tarvitaan vielä jokin sopiva ruukku.