maanantai 9. helmikuuta 2015

Unelma talosta ja sitä seurannut seinäkatastrofi

Aloin latoa kattotiiliä työnimellä Vihreä talo kulkevaan rakennukseen. Tämä on sellainen operaatio, joka on ollut sitku-listalla muutamia vuosia. Talon sisätyöt ovat edenneet, mutta kattotiilien ladontaan en ole saanut tartuttua.

Mutta ei se nyt niin hankalaa ollutkaan! Kulmissa sai aikaa kulumaan aikalailla, mutta kuumaliima apurina eteni katto kohtuuvauhdilla. Kattotyöt keskeytyivät siltä päivältä ja jäivät taas vaiheeseen. Malttamattomana hyppäsin seuraavana päivänä seinien kimppuun.Etsiskelin ideoita talon ulkomuotoon ja löysin muun muassa tällaisia kuvia. http://flickrhivemind.net/User/minis%20on%20the%20edge/Interesting . Jos riman laittaa näin korkealle, tulisikohan lopputuloksesta jotakin tavanomaisesta poikkeavaa? Melko varmasti ainakin erikoista, heh...

Mossy Stones Dollhouse Tracy Topps (minis on the edge) Tags: miniatures buttercup tracy kit topps minis dollhouse greenleaf dollhouses paperclay minisontheedgecom 

The Lily Victorian Dollhouse (minis on the edge) Tags: stones corona greenleaf dollhousekit minisontheedge creativepaperclay tracytopps customdollhouse minisontheedgecom 1inchscale112thscale

Teimme paperimassaa yön yli vettyneestä sanomalehtisilpusta ja liisteristä. Lähikaupan suojavarusteisiin pukeutuneilla apureilla oli mössön kanssa hauskaa!


 Peitimme paperimassalla toisen päätyseinän ja siirryimme toiselle puolelle. "Äiti." "Niin?""Tää toinen puoli valuu." Massa lipui hitaasti kohti lattiaa. Koitin nostella sitä takaisin ylös, mutta sinä aikana toinen pääty lässähti täysin.Voi askartelun ihanuus. Vahakankaan reuna lähestyi uhkaavasti ja antiikkimatto siinä samalla. Pyyheliinatollolla sain vahakankaan nostettua kaukaloksi massaa pitelemään. Askarteluaika oli tältä päivältä ohi ja mönjä sai jäädä kuivumaan. Loppupäivän aikana kävin nostelemassa massanokareita seinälle. Toivoin yön haihduttavan vettä pois.

Aamulla tilanne ei ollut enää täysin epätoivoinen. Massa pysyi jo paikoitellen ylhäällä ja siirsin talon lähemmäs kamiinaa. Painelin massaa seinälle ja kääntelin taloa päivän mittaan useampaan kertaan ja lämpö teki tehtävänsä. Illalla massa oli kaikki seinässä.


Talo on lämmitellyt kamiinan kyljessä useamman päivän ja nyt paksuimmatkin kohdat ovat kuivia. Kuistin eteen tuli muutama sokkelikivi. Talo käännellesäni tein samalla kuistiin laudoituksen puuväreillä.

Loppujen lopuksi pohjatyö näyttää ihan lupaavalta. Mutta sitä aikomaani paperimassa-ohjetta en laitakaan esille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti