Verhot


Jouluverhot

Tarvikkeet:

kahta eriväristä kangasta esim. pellavaa ja luonnonvalkoista
valkoista virkkauslankaa tms.
kaksi helmeä
litteä puukeppi
paksua paperia tai kartonkia
sakset
liimaa
hammastikku liimanlevitykseen
silityslauta ja -rauta
nuppineuloja

1. Leikkaa valkoisesta kankaasta kaksi 19 cm x 11 cm palaa. Liimaa alareunat ja sivut nurjalle.
2. Kiinnitä verhot nuppineuloilla silityslaudalle siten, että teet verhoon laskoksia ja tamppien tekemän kapeamman muodon. Kastele ja anna kuivua yön yli tai höyrytä muotoonsa.3. Leikkaa paksusta paperista kaavan muotoinen kappale. Kaavan mitat ovat leveys 13,5 cm, korkeus 4,5 cm. Taitteet ovat 1 cm päässä reunoista.


4. Taita paperi katkoviivojen kohdalta ja leikkaa yläreunaan viivojen mukaiset halkiot.


5. Liimaa paperi pellavanväriselle kankaalle ja jätä noin 1 cm kääntövara. Taita taitokset uudelleen teräviksi. Leikkaa halkiot auki.
6. Leikkaa alareunan kaareviin kohtiin kankaaseen halkioita paperin reunaan asti.


 7. Liimaa kääntövarat nurjalle.


8. Liimaa kulmat suoriksi. Yläkapan muoto on valmis.9. Liimaa verhot kapan taakse. Tarkista, että saumanvarat jäävät nurjalle puolelle. Jos epäilet paperin näkyvän ulos ikkunasta, liimaa pala pellavakangasta peittämään paperi.
10. Katkaise puukepistä kapan sisälevyden mittainen pätkä eli noin 11,3 cm. Liimaa keppi kiinni yläreunaan ja sivuihin. Tämä ryhdistää kapan ja toimii kiinnityspintana.11. Tee hammastikulla liimakuvio muutama milli kapan alareunasta ja liimaa valkoinen lanka koristeeksi. Käytä liimaa, joka muuttuu kuivuessaan kirkkaaksi.


12. Leikkaa pellavanvärisestä kankaasta kaksi 1,2 cm x 9 cm palaa. Liimaa valkoista lankaa palojen reunoihin. Anna kuivua ja siisti reunoista näkyvät langanpäät.
13. Laita tampit verhojen alle nurja puoli päälle päin . Laita päihin pienet täplät liimaa. Käännä tampit verhojen kapenevan kohdan ympärille ja liimaa päät yhteen.
14. Liimaa helmet tamppien päihin esittämään seinäkiinnikkeitä.


15. Valmis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti