Joulukuvaelma

JoulukuvaelmaJoulukuvaelman ohje

Tarvikkeet:

kolme askartelutikkua tai tulitikkua
sisalkuitua, heiniä tms.
hiekkapaperia
puukko
liimaa
kolme 3 mm helmeä
valkoista kangasta
paperi- tai lankapäällysteistä rautalankaa
akryylimaaleja
sivellin
tummanruskeaa villalankaa
vaaleanruskeaa villalankaa
vaaleanruskeaa ompelulankaa

1. Katkaise yksi tulitikku kolmeen osaan. Halkaise tikut puukolla puoliksi. Hio päät siisteiksi. Näistä tulee päällilaudat.2. Katkaise kahdesta tulitikusta kaksi 1,5 cm pätkää. Halkaiset pätkät puukolla. Hio päät siisteiksi. Näistä tulee jalat.

3. Liimaa kolme päällilautaa kahden jalan päälle siten, että ne ovat jalan leveyden verran keskikohdan vieressä. Liimaa toiset laudat ja jalat peilikuvaksi.


4. Liimaa kyljet yhteen.

5. Maalaa seimi kuluneen ruskeaksi.


6. Liimaa sisalkuitua seimeen pehmusteeksi.


7. Katkaise rautalangasta kaksi 4 cm pätkää, kaksi 2,5 cm pätkää ja yksi 2,2 cm pätkä.


8. Taivuta lyhin rautalanka kapeaksi lenkiksi ja liimaa päät helmen sisään.9. Taita pisimmät rautalangat puoliksi ja liimaa helmet taitteeseen.


10. Kiepauta jäljellä olevat rautalangat vartalon ympäri käsiksi. Laita väliin liimaa. Taita jalkaterät eteenpäin.11. Leikkaa kankaasta

kapalo 1 kpl 2 cm x 3 cm
huivit 2 kpl 2 cm x 2 cm
kaapu 2 kpl 2 cm x 3,5 cm
liivi 2 kpl 1,5 x 3,5 cm.


12. Taita kapalo pitkittäin kahtia ja liimaa keskietu vauvan päähän.13. Taita sivut alas eteen ristiin ja liimaa kiinni.14. Taita reunat vielä kerran eteen ja liimaa kiinni. Liimaa alareunan mahdolliset hapsut nurjalle.


15. Taita kaapu tai liivi puoliksi ja leikkaa keskelle helmenmentävä pääntieviilto. Pue vaate hahmolle. Taita kaavun reunoja sisälle päin ja liimaa kiinni. Kuvassa naiselle on puettu liivi ja miehelle kaapu. Liimaa vaatteiden etu- ja takaosat vartaloon.16. Taivuta rautalankakäsiä alas- ja eteenpäin.


17. Maalaa hamojen vaatteet. Muotoile kosteita helmoja samalla ja anna kuivua.


18. Halkaise jäljellä olevat kaapu ja liivi puoleen väliin asti ja liimaa reunat nurjalle.19. Pue kaapu naiselle ja liivi miehelle. Rypistele ja asettele ja liimaa kiinni.


20. Maalaa päällimmäiset vaatteet.


21. Leikkaa ruskeista villalangoista kolmen-neljän millin pätkiä ja liimaa niitä hiuksiksi ja miehelle myös parraksi.


22. Taita huivi kulmittain puoliksi ja liimaa päähän. Tee taakse laskoksia ja liimaa kiinni selkään.Tässä vaiheessa kuvauksia tyttäreni sanoi: " Nyt äiti ottaa tämän vauvan syliin."  Ja Jeesus pääsi Marian käsivarsille. :)


23. Liimaa miehen huivin päälle takaraivolle kaksi kierrosta ompelulankaa huivinpidikkeeksi.


24. Taivuta käsiä sopiviin asentoihin ja laita vauva seimeen.


25. Tallitaustan voit tehdä ruskeaksi maalatusta valkoisesta paperista. Tallin takaseinien yhteisleveys on 3,5 cm. Katto on 1 cm leveä ja yhteensä 3 cm pitkä.
 26. Aseta Jeesus, Maria ja Joosef tallin eteen. Valmis!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti