Lyhty valollaLyhdyn valolla ohje

Jos epäilet, että tässä työssä on tulipaloriski, jätä askartelu tekemättä. Jokainen saa tehdä nämä sähköhommat omalla vastuullaan :)

Tarvikkeet:

led-tuikku
sakset
foliovuoan kansi
liimaa
valkoista leivinpaperia

paperia kaavaksi
paksua paperia lyhdyksi
läpinäkyvää muovia
askarteluveitsi
pieniä ääriviivatarroja

1. Minulla on käytössäni tällaisia led-kynttilöitä. Toisten mallien sisus saattaa olla erilainen, joten en voi luvata tämän ohjeen sopivan kaikkiin kynttilöihin.


1. Poista kynttilästä kansi reunan välistä esimerkiksi puukolla vääntämällä.2. Leikkaa saksilla mahdollisimman paljon reunoja pois.3. Leikkaa foliovuoan kannesta pohjan kokoinen pala.


4. Merkitse palaan nurjalle puolelle lampun kohta, joka on suurinpiirtein keskellä. Tee kohtaan rei'ittäjällä reikä.5. Tee saksilla pienet viillot ympäri reikää. Tee yksi viilloista reunassa kohollaan olevan johdinlangan kohdalle, jotta pahvi ei jää siihen kannatukselle. Paina pohjapahvi lampun ympärille.6. Pohjapahvin ja katkaisijan väliin jää rako ja kaskaisija pääsee nousemaan pois paikaltaan. Leikkaa raon kokoisia pahvinpalasia ja liimaa ne nipuksi. Liimaa nippu pohjapahvin alle ja valkoisiin kannakkeisiin. Älä laita liimaa katkaisjaan. 
7. Leikkaa leivinpaperista 1,2 cm korkea ja 2,8 cm leveä kappale. Tee alareunaan pieni viilto johdinlangalle. Liimaa paperi lampun alaosan ympärille. Valo näyttää nyt enemmän kynttilältä.

8. Tulosta kaava ja piirrä lyijykynällä sen avulla lyhtypaperin nurjalle puolelle lyhty. Kaavan leveyden tulee olla 10,5 cm. Tarkista äsken tehdyn pohjakappaleesi ympärysmitta ja tee kaavasta samankokoinen sivun liimausvara huomioiden. Minulla on kaava 1:1 koossa wordina ja pdf:nä, joten jos kuvan saaminen oikean kokoiseksi tuottaa hankaluuksia, minulta voi pyytää kaavan sähköpostilla. Tai jos joku tietää miten blogiin saa liitettyä tiedostoja, olisin kiitollinen tiedosta :)


Kaavan kuva
9. Leikkaa lyhty irti paperista ja tee taitokset ennen aukkojen leikkaamista.Taitokset on merkitty katkoviivoilla.


10. Leikkaa aukot pois askarteluveitsellä.11. Painele taitokset uudelleen teräviksi.12. Leikkaa hieman aukkoja suurempia paloja läpinäkyvästä muovista. Tee alaosa yhdestä palasta ja yläosa neljästä eri palasta.

13. Liimaa muovit aukkojen sisäpuolelle. Anna kuivua.


14. Tee muoviin taitokset esimerkiksi lyijytäytekynän metallikärjellä.15. Liimaa lyhty pohjan reunoihin. Liimaa lyhdyn sivu kiinni.16. Taivuta yläosan koristeita kaarelle ulospäin ja taita yläläpät sisäänpäin. Liimaa läpät päällekkäin.


17. Liimaa yläkulmat yhteen. Liimaa samalla pienet siivekkeet reunojen alle.


18. Voit koristella lyhtyä ääriviivatarroilla tai tehdä niistä vaikkapa valesaranat.
19. Laita valo päälle. Valmis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti