maanantai 10. helmikuuta 2014

Sinisen talon etupiha

Sininen talo oli kärsinyt paikasta toiseen liikuttelusta ja kuisti pylväineen oli irronnut. Pyysin miestäni tekemään vanerista viistoreunaisen pohjalaatan. Taloon muodostui pieni etupiha, johon ajattelin laittaa penkin ja kukkaruukun ja hieman sammalmaista väriä sokkelin juureen. Kun otin siveltimen käteeni, maalausprojekti laajeni kuitenkin laatoitukseksi.
Innostuin myös viherkasvien teosta. Ikkunan alle tulee kukkalaatikko, jossa kasvaa murattia ja valkoista helmililjaa. Seinän viereen kasvatin köynnöksen. Maalaan runkoa vielä hieman rusehtavammaksi ja päätän minkä lajin edustaja se on, kenties ruusu tai kärhö. Viiniköynnöskin tämä voisi olla. Villiviinin olisi pitänyt haarautua jo alempaa. Maalauksen jälkeen alan liimailemaan lehtiä :)
Seinä on tehty vanerin päälle liimatuista ohuista laudanreunarimoista. Ovi on niin ikään vaneria, jonka peilit on tehty viilusta.  Saranoina toimivat karmien läpi naulatut pienet naulat. Ovenkahva on vanha korvakoru. Pylväät on lyhennetty kynttilänjaloista ja maalattu valkoisiksi. Ruukuissa olevat puksipuut ovat ostotavaraa ja ovikranssin tein paperinarusta ja valkoisesta satiininauhasta.

Kasvihuumassa tein myös palmun eteiseen. Tähän tarvitaan vielä jokin sopiva ruukku. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti