lauantai 31. tammikuuta 2015

Itämainen boksi

Kipinä itämaiseen boksiin tuli Maren (nukkekoti.kinanen.fi) lähettämästä ruokatarjottimesta. Kävin läpi nukkekotilaatikkojani ja törmäsin itämaisiin huonekaluihin, joiden olemassaolon hämärästi muistin. Niitä on ollut vaikea sijoittaa muiden kalusteiden joukkoon, koska nyt on kovin vaalea kausi menossa, joten päätin tehdä niille oman boksin. Äidiltä saamani laatikko sopi siroille huonekaluille mainiosti.

Boksissa on kansi ja nahkainen kahva.Olikohan tämä jokin radioon liittyvä kantolaatikko vai muistanko ihan väärin... Holloway equipment tuossa lukee.Laatikkoon oli jo lisätty uusi kerros sekä tapetit ja lattiat, joten minä vain asettelin huonekalut paikoilleen. Lattian reunalistan maalasin myöhemmin sävyihin sopivaksi.
Alakerran pöydälle tuli asetelma teeastioista.
Ja kun teet on juotu, voi kattaukseen vaihtaa purtavaa. Lienevätkö sushia...


Yläkerran sivupöydällä on muistaakseni Hanna Merosen bonsai, jonka ostin vuosia sitten Tampereen nukkekotimarkkinoilla.


Löysin myös pieniä patsaita ja kuparin värisiä astioita. Boksi alkoi näyttää taidenäyttelyltä, joten päätin korostaa tätä piirrettä.


Alakerran seinälle tein paperista kimonon. Tämän voi vaihtaa kankaiseen, jos joskus sellainen inspiraatio yllättää.


Tein seinille tauluja sekä äitini maalaamasta että kiinalaisesta taiteesta. Kehykset ovat äitini alkuperäisissä töissä hopeanvärisiä, mutta googlaamalla musta näyttää olevan idän väri.

Kehykset ovat halkaistuja kahvitikkuja.


Terijoen salavaa esittävä taulu on todellisuudessa suurikokoinen työ.

Pitäisiköhän yläkerran pöydän ympärille tehdä lattiatyynyjä...Boksi odottelee valaistusta, viherkasveja ja pari kukka-asetelmaakin voisin tänne sovittaa. Täytyy kulkea silmät auki itämaisuudelle!

3 kommenttia:

 1. Hieno. Kaikki sopii niin loistavasti yhteen.

  VastaaPoista
 2. Upea boksi,tosi tyylikäs!!
  Hauska oli myös tuo "palapelitalo"! ja parvekepuutarha on super nätti:)

  VastaaPoista
 3. Vau! Hieno boxi kaikkine kalusteineen päivineen :) Joskus pieni virike synnyttää vaikka mitä ihmeellistä ja kaunista.

  VastaaPoista