keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Ullakko

Osallistuin Nukkekotiyhdistyksen vintti-kilpailuun ja nyt kun Model Expo ja äänestys ovat ohi, saa julkaista kuvia tämän kevään projektistani.

This is an attic I made for a competition. Voting is now over and I can publish some pictures of my spring project. Items are mainly made by me.

Tällaisen tekstin laitoin saatteeksi:Leppäkiven kartanon ullakko

”Nuori runoilijasielu Hilda katselee ullakkohuoneen ikkunoista Leppäkiven kartanon peltojen yllä kieppuvaa naakkaparvea. Ote mustasta sulkakynästä jämäköityy ja katse siirtyy takaisin valkoiseen paperiin. Kynä kirjoittaa muutaman rivin ja ajatus harhautuu sisälle huoneeseen. Seinän raosta puhaltava kevättuuli heilauttaa isotädin hääpuvun helmaa ja liekki öljylampussa niiaa. Hyllyjen ja seinänvierten esineet kertovat suvun tarinaa useamman sukupolven ajalta. Tyttö hymyilee ja kirjoittaa taas sanan tai kaksi.”

Ullakon seinät on rakennettu puusepänverstaan hukkapaloista. Lattia on askartelutikuilla laudoitettua vaneria ja katon vaneri on pinnoitettu pahvisilla kattotiilillä. Esineet ullakossa ovat itse tehtyjä korttiaskarteluun tarkoitetusta kartongista leikattuja kehyksiä, 1800-luvulta peräisin olevaa nukenpäätä ja uutta valaisinta lukuun ottamatta. Seinällä roikkuu aitoja pellavavyyhtejä, runoilijan erkkeri-ikkunan peittona on kulma vanhasta nenäliinasta, yksi mattorullista on vanha lakanapitsin pala ja kuivakukat olen kerännyt omasta, kuivatusta hääkimpustani.

Jos näet ullakolla liikettä, saattaa se olla siipiään venyttelevä lepakko tai tavaroiden takana piilotteleva hiiri.Tuoli on tehty rottingista, pahvista, vaahtomuovista ja pellavakankaasta.


Purjevene on dass-massaa, hammastikkuja ja puuvillaa. Täytetty bambi on sahattu seinäkoristeesta. Matkalaukut ovat maalaamalla patinoitua tekonahkaa.

Lattialuukusta "pääsee" alakertaan.

Antiikkinnen polkupyörä on tehty rautalangasta, sähköjohdosta ja kartongista. Satula on paksua nahkaa.

15 kommenttia:

 1. Työsi on tosi ihana! Nyt vasta yhdistin toimituksen ja sinut ;)

  VastaaPoista
 2. Huh huh, onpa UPEA ullakko! Mahtavia ja taidokkaita juttuja olet tehnyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitoksia :) Tätä oli ihana tehdä ja niin monta esinettä jäi vielä tekemättäkin, kun oli päivämäärä johon piti puristaa työ valmiiksi.

   Poista
 3. Onpa todellakin upea ullakko. Kiinnostavia tavaroita sisällä ja vielä tuo linnunpesä katolla. Hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos, kiitos! Mikä lie pönthiittinen tehnyt noin ison pesän katolle...

   Poista
 4. Tämä on ihana!!! Harmoniset värit ja tuo lattia on kertakaikkisen upea. Juuri sopivasti tavaraa. Mekot on tosi kauniit. Ja aivan ihastuttava 1800-luvun pyöräkin löytyy. Tykkään kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Hiukan oli sormet ja ranne kipeänä, kun puolipäivää napsuttelin listaleikkureilla askartelutikkujen päitä suoriksi lattiaa varten.

   Poista
 5. Kaunis ja tunnelmallinen vintti :)

  VastaaPoista
 6. Ihana ullakko, tulee niin mummolani vintti mieleen.

  VastaaPoista
 7. I love everything about the attic. It's absolutely gorgeous! Wow!
  hugs♥,
  Caroline

  VastaaPoista
 8. Onpa hurmaava ullakko! Matkalaukut, lamppu, lattialuukku, pieni purjevene.... Tosi hieno!

  VastaaPoista